Anthias logo

We zijn vandaag geopend van 14:00 – 18:00

Flessen & vullingen

Anthias biedt de service aan om duikflessen te controleren en te onderhouden. In Nederland moeten duikflessen jaarlijks worden geïnspecteerd van binnen en om de vijf jaar getest worden op druk.

We nemen de kraan van de fles af en kijken naar de binnenkant voor roest of andere problemen. Als we iets vinden dat niet in orde is, adviseren we om de duikflessen op druk te testen (hydrostatische keuring). Dit is een belangrijke test om te controleren of de fles nog veilig te gebruiken is. Dit is minimaal eens in de vijf jaar nodig. Als de fles slaagt voor de test, is deze weer veilig voor gebruik gedurende vijf jaar.

Voor deze keuring worden de duikflessen opgehaald door een keuringsinstantie. Dit gebeurt op een woensdag en je bent je duikfles maximaal twee weken kwijt. Je kunt vragen naar een leenfles om deze periode te overbruggen.

Anthias onderhoudt ook de kraan van duikflessen. Wij adviseren om dit gelijktijdig te laten uitvoeren met de hydrostatische keuring. Kraanservice omvat het demonteren, reinigen en vervangen van onderdelen om ervoor te zorgen dat de kraan soepel werkt en geen lekken veroorzaakt.

Vullen van duikflessen

Bij Anthias kunnen we 200 en 300 bar flessen vullen. Je kunt hierop wachten. Ook
nitrox 40 mengsel vullen we terwijl je wacht. Wil je een decompressiegas hoger dan nitrox 40 dan moet je de fles achterlaten en bijvoorbeeld een dag later weer ophalen.

We hebben de mogelijkheid om alle mogelijke nitrox en trimix vullingen te maken. Trimix mengsels zijn altijd op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid van helium op dat moment. Ook kunnen we nitrox 100 vullingen leveren.

Voor vullingen met een zuurstofgehalte boven de 40%, bieden we een speciale service aan: Oxygen Service. Anthias zorgt ervoor dat de duikfles en de kraan schoon zijn om de veiligheid te waarborgen bij het vullen met zuurstofrijke mengsels. De service is een jaar geldig.

Met ons vulkaartsysteem (alleen in de winkel) kun je 9 vullingen kopen en de 10e gratis krijgen. Dat scheelt toch weer als je veel duikt! Als het niet mogelijk is om tijdens onze openingstijden langs te komen, hebben we een buitenvuller die beschikbaar is voor vullingen van 200 bar. Voor de buitenvuller heb je muntgeld nodig en je kunt langskomen tussen 8.00 en 22.00 uur.

We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de ademlucht die we gebruiken voor het vullen van duikflessen. Onze installatie wordt jaarlijks gekeurd en we nemen regelmatig monsters van de ademlucht om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de hoogste normen.

Goed om te weten:

De keurdatum vind je op de hals van de fles. Flessen hoeven niet leeg te zijn en de netjes, flesvoet en handvat en kraan demonteren wij.