Anthias logo

We zijn vandaag geopend van 14:00 – 18:00

Service & onderhoud

Om optimaal van je duikervaring te genieten, is het belangrijk je uitrusting regelmatig te laten onderhouden. We raden aan dit jaarlijks te doen, of na elke 100 duiken. Anthias staat klaar met de juiste kennis, gereedschap en onderdelen om jouw duikapparatuur in goede conditie te houden.

Bovendien bieden we de service aan om je te herinneren wanneer je uitrusting weer aan een onderhoudsbeurt toe is, zodat je dit zelf niet hoeft bij te houden. Als je twijfelt over de staat van je apparatuur, biedt Anthias een grondige controle aan in de vorm van een kleine beurt. Hierbij worden de meest voorkomende gebreken opgespoord en indien nodig wordt de automaat afgesteld. Mocht uit deze zogenoemde kleine beurt blijken dat een volledige onderhoudsbeurt nodig is, dan adviseren we je hier graag over.

Bij een volledig onderhoud van je ademautomaten halen we alle onderdelen uit elkaar voor een grondige reiniging. We vervangen de O-ringen en andere slijtagegevoelige onderdelen en controleren de automaat op eventuele lekkages. Zo ben je verzekerd van een probleemloos duikseizoen.

Ook voor het onderhoud van trimvesten en wings ben je bij ons aan het juiste adres. We reinigen de inflator en ventielen, vervangen indien nodig onderdelen en controleren het vest op lekkages en slijtage. (We raden je trouwens aan om zelf de binnenkant van het vest te behandelen met BC-life om zo de levensduur te verlengen).

Voor duikcomputers en -horloges bieden we een batterijwissel- en druktest service aan. Hierbij worden altijd originele onderdelen gebruikt en krijg je drie maanden garantie op de waterdichtheid. Sommige horloges moeten we opsturen naar de leverancier. Dit kan Anthias ook voor verzorgen. 

Reparaties aan pakken zoals seals vervangen, stukken innemen en naden plakken, doet Anthias zelf. Voor grotere reparaties zoals ritsen plakken, werken we samen met gespecialiseerde ateliers. Anthias beschikt over een testbak voor het afpersen en opsporen van lekkages aan droogpakken. 

Goed om te weten: Breng ook je droogpak om de ventielen te laten checken en te onderhouden. Eens in de drie jaar is dit wel nodig! Voor het schoonmaken van je pakken, bieden we handige tips en producten, zoals wetsuit shampoo zodat je dit eenvoudig zelf kunt doen. En behandel je rits met de juiste wax voor een langere levensduur.